sreda, 28. januar 2009

BELI PRAMEN

V kino gre človek vedno rad. Tudi učenci prvih in drugih razredov naše šole smo z veseljem vzeli pot pod noge (no, pravzaprav avtobus) in se zadovoljni udobno namestili na rdečih žametnih sedežih dvorane Dvor.

Najprej nam je prijazna voditeljica povedala nekaj o živalcah, ki so nas čakale v filmu - o bobrih. Ali veste, da zdržijo pod vodo 15 minut? (Več od delfinov!) Potem pa smo se potopili v čarobni svet divjine...

V tejle drveni kopici zgoraj živi Beli pramen s svojo družino.

Svojo sestrico ima nadvse rad in lepo se igrata skupaj. A kaj, ko ga voda odnese daleč stran od doma in se na poti nazaj komaj reši pred volkovi, ki so pred časom že pohrustali njegovega očeta.

In tole je sova v svoji večni vlogi modre opazovalke... Na veselje vseh gledalcev se mali Beli pramen srečno vrne k mami in sestrici, s seboj pa pripelje še gospoda bobra, ki prevzame mesto očeta. Pa je vsa družina spet radostna in cela od repa do najdaljše brčice na gobčku :) (Take zgodbe so nam všeč!!!)

Ob izhodu nas je pričakal še pravi bober (majčkeno sicer nagačen), ki smo si ga z zanimanjem ogledali. Razveselili smo se dejstva, da bobri po 300 letih spet živijo v naših krajih. Kar se pa filma tiče - fantastično! Priporočamo ga vsem, ki imate radi naravo in živali, pa tudi tistim, ki jih nimate, saj boste zaradi čudovitih prizorov vse to vzljubili v dno srca :)

(NT)

3 komentarji:

Anonimni pravi ...

nam je bilo v kino balonu zelo všeč čeprav nismo jedli kokic in pili kokakole, videli smo nagačenega bobra on ko smo ga videli smo skoraj bruhali. zelo je bil nagnusen=)

Unknown pravi ...

pa saj je bil samo "majčkeno ;o)" nagačen...

Anonimni pravi ...

Punce spet malo pretiravajo... Ker drugače je dolgčas :))