torek, 7. oktober 2008

SPOMINI NA ŠOLO V NARAVI

Z RAZREDOM 5. A IN B SMO SE 1. SEPTEMBRA ODPRAVILI V ŠOLO V NARAVI. ŠOLA V NARAVI NAJ BI POTEKALA V POREČU.
ZGODAJ ZJUTRAJ SMO VSTALI S KISLIM OBČUTKOM, SAJ SMO SE MORALI POSLOVITI OD SVOJE DRUŽINE. S ČLANOM DRUŽINE SMO SE ODPRAVILI K AGROŽIVILSKI ŠOLI. PRIHOD NA AVTOBUS NAM PRAV NIČ NI BIL VŠEČ. KO SMO SI POISKALI PROSTOR NA AVTOBUSU, SMO SKOZI OKNA MAHALI MAMAM. VOŽNJA JE BILA RAZBURLJIVA. MED POTJO SMO VEČKRAT POSTALI ZELO GLASNI, ZATO SO SE MORALE VMEŠATI UČITELJICE. IMELI SMO SI NAMREČ VELIKO POVEDATI. SLEDILA JE VMESNA PAVZA. MED PAVZO SMO POJEDLI, KAR SO NAM PRIPRAVILI DOMA. KO JE POT LE MINILA, SMO ZELO KMALU VIDELI MORJE. VZKLIKNILI SMO OB PRIČAKOVANJU, DA BOMO SPLOH PRIŠLI ENKRAT NA CILJ. KONČNO SMO LE VIDELI HIŠO, V KATERI NAJ BI BIVALI 6 DNI. KO SMO IZTOVORILI PRTLJAGO, SMO SEDLI NA KLOPCO IN ČAKALI NA VROČEM SONCU, DA DOBIMO SVOJO SOBO IN WC. DOBILI SMO DELČEK POČITNIŠKE HIŠE VIRC, KI SE JE IMENOVAL KEKEC. BIL JE V BELORDEČI BARVI.

SARA IN ANA L. IZ 5.B


S šolo smo 1. septembra 2008 odšli na morje v Poreč. 5.A. in 5.B.
Najprej smo se odpravili z avtobusom po cesti in veselo mahali staršem…
Prispeli smo čez 2 uri. Nismo samo jedli, ampak tudi bruhali!
Pa tudi - nismo samo plavali, ampak smo imeli tudi mučne ure (tako je pisalo celo na urniku). Takrat so nas mučili z učenjem o morju, rastlinah in morskih živalih. Škoda…
Ponavadi smo se zbudili ob 8h .Trije Kompanjončki (Lara, Ana Čan in Ajda) pa so vedno zamujali. Na zajtrk, kosilo in večerjo… Hi,hi,hi! In učiteljice niso bile ravno srečne.
Lep pozdrav,

dve od teh treh Kompanjončkov - Ajda in Lara

S šolo smo šli na Hrvaško v Poreč na morje. To, da gremo v Poreč, sem izvedela šele, ko sem prišla v šolo. Jaz sem stekla do avtobusa, mamica pa je šla po kovček. (Temu je služila kar moja šolska torba.) Z avtobusom smo se vozili do Poreča 2 uri! Ko smo prispeli, smo vzeli kovčke in šli do hiše z imenom KEKEC in si uredili sobo. Potem smo šli na kosilo, pojedli in šli plavat. Moja skupina se je imenovala MORSKE KOLERABE. Člani moje sobe pa smo bili TRIJE KOMPANJONČKI :-) Pri pospravljanju sob smo osvojile 2. MESTO! Pri plavanju smo skakali. Na akvatlonu sem bila pa predzadnja :(
V Poreču smo se imeli lepo.

Pozdrav od JAPONKE ANNE iz 5.b!


Po poletju smo imeli 5. razredi podaljšane počitnice. Šli smo v Poreč na morje. Na prvi šolski dan, 1. septembra, bi morali v šolo, mi pa smo odšli v sončni Poreč.
Ob 8h zjutraj smo pobegnili iz meglene Ljubljane. Šli smo z avtobusom in se peljali približno 3 ure. Med vožnjo nam je bilo dolgčas, ko pa smo prispeli, smo bili zelo veseli, da se bomo lahko še 6 dni kopali v morju. V hiši, kjer smo spali, je bilo veliko stonog. V sobah so bili pogradi. Jedli smo tudi čevapčiče!

Maša in Biba iz 5. b

Peti razredi smo bili na morju in bilo nam je zelo lepo…
Ko smo se odpravili iz Ljubljane, nas je čakala dolga vožnja! Vsi smo bili dokaj nestrpni!!! A ko smo prišli, smo ugotovili, da se nam bo prvi teden šole iztekel razburljivo in nagajivo ter vodno. Prvič smo nestrpni vdrli v svoje sobe, zato so bile učiteljice kar nervozne, da se ne bi kaj… zgodilo ali zlomilo!
No, in vsi veseli smo se odpravili na prvo vodno dogodivščino!
Bili smo tako razgreti, da če ne bi bilo učiteljev, bi vsi poskakali v vodo (haha). Ampak je nastopilo testiranje… Katerega se prav noben ni nič veselil. Ampak po testiranju smo se lahko igrali ter špricali in tunkali v vodi!!!
Tako je potekalo vsak dan… le testiranja nismo imeli.
Dokler ni prišel zadnji dan…

Lara R. in Ika F. iz 5.a

(Foto MM)

2 komentarja:

Anonimni pravi ...

Zdravo! Vidim, da ste se imeli lepo. Tudi mi bomo šli letos v Poreč (šola v naravi). Zanima me, če je bilo kaj težav.. (mogoče s kakšnimi žuželkami...)

Anonimni pravi ...

JA PA SO BLE JA 2 GUSENCI PRVI DAN PA POL ŠE HROŠ PA ŠE KEJ