nedelja, 15. februar 2009

KOLEZIJSKI TIGRI

Pod kolezijsko streho ves čas nekaj brenči in brbota. Pretaka se iz levega hodnika v desnega, iz enega srca v drugega... pa spet nazaj. Možgančki vpijajo vse, kar jim prekriža njihove živčne poti, meljejo in zidajo svoje stolpe do oblakov. Delamo in ustvarjamo 100 na uro, zato smo še toliko bolj srečni in ponosni nase, ko nas ujame novica, da smo tudi uspešni. Pravzaprav - zelo uspešni.

V zadnji raziskavi TIMSS-a leta 2007, v kateri se je preverjalo znanje matematike in naravoslovja med učenci 4. in 8. razredov, smo se namreč ODLIČNO odrezali. Sodelovalo je 148 slovenskih šol, osmošolci naše šole pa so tako pri matematiki kot pri naravoslovju zasedli prepričljivo 1. mesto v Sloveniji. Bili so najboljši na vseh področjih, ki so se preverjala, še posebej pa so se izkazali pri interpretaciji rezultatov, sklepanju in povezovanju.

8. razredi:

Še več! V točkah iz znanja naravoslovja smo presegli celo povprečje singapurskih, tajvanskih, japonskih in južnokorejskih osnovnošolcev, ki so na svetovni lestvici zasedli prva štiri mesta, in s tem premagali tako imenovane nepremagljive azijske tigre.

Tudi rezultati četrtošolcev so bili zelo dobri, saj so med 148. slovenskimi šolami zasedli 20. mesto pri matematiki in 38. pri naravoslovju.

4. razredi:

Slovenci smo se v primerjavi s prejšnjimi leti, ko so bili naši rezultati precej slabi, na lestvici dvignili in se v svetu po znanju matematike uvrstili v povprečje, po znanju naravoslovja pa nad povprečje. TIMSS je edina raziskava, ki povezuje znanje učenca z dejavniki znanja: z njegovimi stališči, domačim okoljem, šolskim okoljem in z načini poučevanja. Več o njej si lahko preberete TUKAJ.

Sklep: le brbotajmo, ropotajmo in se iskrimo po KULezijsko še naprej :))

(NT)

2 komentarja:

Anonimni pravi ...

Bravo Kolezijci! Čestitam vsem tigrom in tigricam, ki so sodelovali in seveda njihovim učiteljem, brez katerih bi mali tigrčki ne bili tako uspešni. Spremljam vas in vam želim še veliko odličnega znanja.
Srečno, Slavica Modic, vaša upokojena ravnateljica

KULezijci pravi ...

Draga Slavica,
kot vsaka dobra in skrbna mati tudi vi nikoli ne prenehate bdeti nad nami... Zasadili ste seme, ki je odgnalo bujno in veselo... Pa še raste naprej naprej... Hvala za lepe želje in srečno tudi vam. Vas pozdravljamo vsi :)