ponedeljek, 24. november 2008

PRVI SNEG

... ALI SREČA V ŠOLI JE NEPOPISNA

Kaj se zgodi v razredu, ko začno naletavati prve snežinke (njihova velikost je mikronska in povprečen učitelj jih sploh ne zazna)?

Vsi delovni načrti splavajo po vodi, saj se skozi razrede razlegajo vzdihi in kriki občudovanja, otroci nekontrolirano vstajajo, stoli škripajo, občasno se na okna prilepije cele gruče posmrkanih noskov (pa tudi tistih ta velikih, ki sploh niso posmrkani), v zraku plava večni šepet o popoldanskem sankanju, delanju bunkerjev in drugih različicah preganjanja po snegu...

In učitelji so proti nečemu takemu, kot je sneg, popolnoma brez moči. Premagani! Oči vsega živega šolskega so na takle dan uprte ven in na hodnikih je velika nevarnost trkov in popolnih zastojev. Sem in tja se iz ust kakega devetošolca zasliši le: "Eh, ti ta mali... so že zunaj... zdaj nam bodo pa ves sneg pobrali!"

Tisti najbolj nogometni po srcu pa se tudi v snežnem metežu ne odpovejo žogi. Kajti nogometa se pač na noben dan ne more ne-igrati.

Sedaj pa čakamo samo še na dedka Mraza, da z balonom pristane v našem atriju. In s tem se nam bodo izpolnile že skoraj vse želje za letos :)

(NT)

1 komentar:

Anonimni pravi ...

Všeč nama je bilo ko sva gledali sneg in sva si prestavlji,da bova poleteli. Morskemu prašičku Pupku je padla snežinkica na nosek. Nosek je polizal snežinko.