četrtek, 27. november 2008

GROHARJEVA DOMAČIJA

Peti razredi smo odšli na Groharjevo domačijo v Sorico. Tam nam je gospod predstavil glasbila. Nam so se zdela zelo zanimiva, zato smo komaj čakali, da poskusimo zaigrati nanje. Končno smo le dočakali! Gospod je določil par otrok, ki so igrali na razne bobne, tisti, ki so ostali, pa so igrali na male in velike škatlice. Naredili smo orkester. Najprej smo imeli generalko, nato pa smo zaigrali gledalcem (učiteljem). Orkester smo poimenoval Pat in Mat. Nato smo imeli odmor in na straniščih so bile dolge vrste. Po odmoru smo se odpravili v sobo, kjer je bilo polno lepih slik. Gospod nam je razložil, kaj bomo risali, in nam to tudi narisal. Vse je bilo sestavljeno samo iz kroga, trikotnika in pravokotnika. Narisati je bilo še kar lahko, a nekaterim se ni posrečilo. Nato smo se morali odpraviti nazaj v šolo. Mimogrede pa smo še izvedeli, da imajo mucko, ki se zjutraj naje, čez dan pa se potepa naokoli.

Sara Jeđud, 5.b

Zadnjič smo se odpravili na Groharjevo domačijo. Bilo je dobro ali pa bedno. V avtobusu nama je bilo slabo, saj so bili zelo kruti ovinki. Ko smo prispeli, nas je pričakala dišeča malica (pizza in sok). Ko smo se najedli, nas je vodič odpeljal v glasbeno sobo. Tam nam je zaigral na različne inštrumente, ki smo jih potem lahko še sami preizkusili. Nekateri so igrali na bobne, drugi na metalofone, ksilofone, palčke in na še veliko drugih reči. Nam puncam se je to zelo zavleklo - v več kot šolsko uro. Ko je bilo končno konec, nam je vodič povedal, da bomo tudi risali. Takrat nama je vse padlo dol. Odpravili smo se v zgornje nadstropje, kjer je bila urejena risarska delavnica. V njej je bilo veliko slik. Tudi mi smo risali zasenčene umetnine. Po končanem delu smo se vsi utrujeni odpravili na avtobus. Seveda nam je bilo spet slabo! V šolo smo prispeli vsi zaspani ter »zalimani« .

Lara Rebernik in Ika Fazarinc, 5.a


NA GROHARJEVO DOMAČIJO SMO SE PELJALI Z AVTOBUSOM. PO KAKŠNI URI SMO PRISPELI. KER SMO BILI TAKO LAČNI, NAS JE VODIČ TAKOJ PELJAL V PRITLIČJE NA MALICO. POTEM SMO ŠLI V GLASBENO SOBO. PREDSTAVIL NAM JE VSE INŠTRUMENTE IN NA NEKATERE SMO ZAIGRALI KOT ORKESTER. KMALU SMO IMELI KRATEK POČITEK. PO POČITKU SMO ŠLI RISAT. RISALI SMO S SVINČNIKI. BILO MI JE VŠEČ, KER SMO VELIKO USTVARJALI.

Maša Slavec, 5.B

Na Groharjevo domačijo smo se peljali z avtobusom. Po dolgi vožnji smo prispeli na cilj. Tam smo najprej pojedli malico, potem pa smo šli v sobo, kjer so bila sama glasbila. Tam nam je voditelj zaigral na vsa glasbila, potem pa smo sestavili orkester. Orkester je bil sestavljen iz bobnov, ropotulj in palčk. Potem smo imeli kratek počitek. Nato smo šli v zgornje nadstropje in tam smo risali. Risati smo morali s senčenjem. Dobili smo svinčnik in nismo smeli radirati. Vsem je lepo uspelo. Nato smo morali iti. Bilo je zelo zanimivo, še posebno, ko je voditelj igral na bobne.

Biba Milavec, 5.b

(Foto KB)

1 komentar:

Anonimni pravi ...

Na kmetiji je bilo zelo zanimivo ,ker smo igrali na glasbila in smo se učili risati.Bilo je zelo zabavno.